Inici
Serveis
Energia solar tèrmica
Energia solar fotovoltaica
Biomassa
Tractament d'aigua
Aerotermia
Climatització radiant
Formació
Instal·lacions
Documents
Software
Enllaços
Contacte
Degut a la creixent importància que té la climatització dins de les llars per tal d’aconseguir el màxim confort al seu interior, el sistema de calefacció més utilitzat és el terra radiant.

El terra radiant és el sistema que millor s’adapta a les fonts d’energies renovables, ja que fent circular aigua a 35ºC o 40ºC, el paviment està entre 22ºC i 28ºC i es consegueix un ambient entre 19ºC i 22ºC. Els sistemes tradicionals utilitzen combustibles que cremant a 700ºC o 800ºC escalfen l’aigua dels radiadors a 60ºC o 70ºC per aconseguir una temperatura ambient de 20ºC. A l’hivern, per exemple, amb l’energia solar és impossible mantenir els radiadors a 60ºC o 70ºC, però sí que podem tenir aigua a 35ºC per mantenir un terra radiant.

Altres avantatges del terra radiant són la uniformitat del calor per tota l’habitació, sense racons freds; es tracta d’una escalfor per radiació, no per convecció, i per tant no hi ha turbulències d’aire en l’ambient; no hi ha pols en suspensió i l’ambient no és tan sec. És la calefacció ideal per grans espais amb gran alçades com naus industrials, grans centre comercials, esglésies, pavellons esportius, granges, etc., ja que l’escalfor es distribueix en els dos primers metres des del terra, que és l’alçada normal de les persones. A banda de vivendes, també es poden climatitzar les parets i els terres de piscines.

 
Top